Teamryttare/kuskar

Vi som litet foderföretag vill gärna vara med och satsa på ungdomar och lokala idrottsmän och kvinnor inom hästsport. 

Därför har vi valt att starta samarbete med ett antal ryttare och travtränare för att få stötta dem i deras utveckling och följa deras resa mot kommande framgångar.


Julia Granbom från Kovland

Jag heter Julia och är 26 år gammal.
Jag har hållt på med hästar hela livet men för några år sedan bytte jag hoppning och dressyr mot trav och monté.
Jag tog min montélicens förra året och vill hela tiden utvecklas, få rida lopp kontinuerligt och förbättra resultaten för varje år och är väldigt glad och tacksam att Råna Lantbruk vill stötta mig.
Jag och min sambo hyr just nu in våra hästar på en gård i Kovland men drömmer om en egen gård i framtiden.
Jag är även b-tränare och äger två hästar varav den ena tränar och tävlar och den andra är pensionär, tanken är att utöka stallet med en till starthäst så småningom.


Jenny Blomqvist från Njurunda

Jenny Blomqvist heter jag och har hållit på med hästar i 35 år.
Jag har sysslat med westernridning länge nu och jag älskar den disciplinen för att det finns så många grenar att välja på, något för alla hästar och ryttare.
För närvarande har jag ett paintsto som kallas för Nala och hon är fyra år, men vi har också en liten herre på foder som jobbar som sällskap till min häst och kompis till min dotter.
Målet med min häst är att utveckla henne till en stark individ, både psykiskt och fysiskt! Jag vill helst tävla i trail, men vill också i framtiden rida på riktiga långturer i fjällmarken och även prova på att valla kor.
I mitt företag Häst och Hälsa - Jenny Blomqvist erbjuder jag ridlektioner, hanteringsträning, lastträning, sadelutprovning och massage.
Jag älskar att få följa ett ekipage i deras utveckling oavsett vad deras mål är!

Läs mer på
Fb: Häst och Hälsa - Jenny Blomqvist
Instagram: jennyblomqvist_hastochhalsa

Detta blir ett spännande samarbete att få vara med om! Tack Råna Lantbruk för att ni vill stötta oss i vår resa!!Tua Li Persson från Gnarp 

Tua Li är en ung och lovande ryttare på 10 år. 

Tua Li håller främst på med hoppning med sina ponnysar Maddentown Sparky, Mira och Storm trooper LHI.  

2024 tävlar Tua Li också lag med sina ponnysar i Div 1 och Elitlaget. 

Målet är att starta MSV och senare kvala till SM. Tua Li är glad att lyckats kvala Storm till MSV.  

För att kunna prestera och nå sina mål behöver både ryttare och ponnysar äta och träna rätt. 

Tua Li är därför så glad och tacksam att samarbeta med företaget Råna Lantbruk som kan erbjuda både kvalitativt foder, strö och häst och ryttare utrustning. 

Tua Li tävlar för Mitt hjärta hästsportförening.
Linnea Nyström från Tyresö

En pararyttare som satsar mot landslaget! Linnea är född med ett sällsynt syndrom som påverkar både hennes armar, händer, ben och fötter, men det stoppar inte henne utan i januari i år klassade hon om sig som pararyttare och rider nu i grad 4 (det finns totalt 5 grader inom paradressyren). Linnea tävlar sin häst, Sunset, som är en 17-årig valack, korsning Fjording/Arab/Welsh cob, som hon har haft i snart 4 år, och det är hennes guldklimp och ögonsten. Ekipaget rider för Berga Ryttarförening, och Linnea är även aktiv som ledamot i Stockholms läns Ridsportförbunds tävlingssektion. Ekipaget tog sig an sin största utmaning hittills i juni när de debuterade SM i paradressyr! Drömmålet i framtiden är en plats i paralandslaget, och målen för 2023 är att bli stadiga på dressyrbanan i SM-programmen, ta placering under ParaSM 2023 och debutera MsV i klass för ekipage utan funktionsnedsättning, men framför allt att ha roligt och lära sig mycket på vägen!Ida Granbo från Alnö

Ida Granbo heter jag och är en framåt tjej på 16år. Jag tävlar för Krafturs islandshästförening som ligger i timrå. Jag har en ny häst som heter Fjalar fra Tallbo och han är en islandshästvalack född 2017. Jag har haft honom sedan oktober 2023. Planen är att vi ska komma ut på tävlingsbanorna och ta oss så långt vi kan komma. Målet är SM om något år. Men just nu är det mest fokus på att lära känna varandra, utvecklas med varandra och skapa en stabil grund.


Emma Hallberg från Matfors

Emma har nyligen köpt en ny häst som heter Keno (Volcano SWB) är en valack född 2015.
Keno har varit med på nån hopptävling och en fälttävlan hos tidigare ägare.
Vårt mål just nu är att lära känna varandra och bygga en bra grund tillsammans inför framtiden både inom dressyr och hoppning. Det långsiktiga målet är att komma så långt som möjligt i båda grenarna.


Björn Persson En travtränar och kusk från Matfors 

För en tid sedan sedan påbörjade vi ett samarbete med Björn Persson En travtränar och kusk från Matfors utanför Sundsvall som har en liten gård för travhästar  Björn har i dag fem hästar i träning och tävlar med dessa. Björn har hållit på med trav sedan mitten på åttiotalet och varit amatörtränare i obruten följd sedan 1986 då han köpte sin första häst. Han är dock utbildad professionell travtränare och kommer förmodligen ta ut sin A-licens inom en snar framtid Mer spännande läsning om Björn och hans verksamhet finns på www.bjornperssontrav.se


Alice Sjölin är 17 år travkusk och bor i Matfors utanför Sundsvall

Jag har sedan 2015 tävlat flitigt och framgångsrikt inom ponnytravet! I år har jag tävlat med mina två russ Lassas Apollo och Brilliant! Vi har haft ett väldigt bra år, b.la. seger i Lilla Sprintermästaren med Lassas Apollo och tagit två dubbelsegrar, en vardera häst!
Ifjol tog jag ut storhäst licensen och har tävlat sparsamt. Tidigare i år fick jag ta min första storhäst seger med en av mina passhästar (som ingår i min pappas verksamhet), Diamond from Hill. Jag fick även delta i Juniorchansens sommarfinal på Axevalla vilket var superhäftigt! Vi fick med oss en 5e placering hem!
Utöver det så har jag tillsammans med min mamma en shettis som står dräktig och en ett-årig shettis som vi själva fött upp!
Sist men inte minst så har jag även ett kallblod som tävlat sparsamt, men visar fin kapacitet så blir ett spännande 2023!